20 januari 2014

Wajong jongeren Ermelo massaal in bijstand?

SGP-lijsttrekker Leo van der Velden lobbyt in Tweede Kamer voor de 800 Ermelose Wajong jongeren.

Dit meldt Van der Velden na zijn bezoek gisteren bij de leden van de Tweede Kamer, waar alle SGP lijsttrekkers waren uitgenodigd .
 
"Ik heb uitdrukkelijk aandacht gevraagd voor onze Wajong jongeren in Ermelo. Achthonderd in getal op een bevolking van 27000 mensen! Als de geplande herkeuring doorgaat en deze jongeren in grote aantallen in de bijstand komen hebben we als gemeente en gemeenschap een probleem van formaat! Daarom is het nu het moment deze informatie te delen met degene die er mogelijk nog wat aan kunnen doen." 
 
De bijeenkomst in de Tweede Kamer had volgens Van der Velden als doel de korte lijnen te verstevigen, nu er zoveel op de gemeentes afkomt. "Het was de eerste keer dat een dergelijke middag werd georganiseerd en was erg succesvol. Bijzonder was ook dat de enige en eerste vrouwelijke lijsttrekker Lilian Janse uit Vlissingen aanwezig was. 
 
De meeste afstemming vond plaats op het gebied van Zorg en Welzijn, maar toch ook veel op het gebied van openbare orde en veiligheid, uiteraard is er ook gesproken over de zorgen rondom zondagsopenstelling. De kamerleden Kees van der Staaij en Elbert Dijkgraaf willen voortdurend weten hoe hetgeen uit den Haag wordt gelanceerd in de gemeenten wordt ontvangen en beleefd zodat er, waar mogelijk, bijgestuurd kan worden."
 
Een dergelijk bijeenkomst toont volgens Van der Velden aan dat landelijke partijen veel meer voor het belang van de burger kunnen opkomen als partijen die geen vast  aanspreekpunt in den Haag hebben.
 
Bron: ermelo.nieuws.nl