24 april 2015

'Vormt de bouwput naast de molen een gevaar?'

foto: Natalie Overkamp

'Waarom zijn de werkzaamheden stilgelegd?'

ERMELO- Enkele maanden geleden is er naast de molen een begin gemaakt met de bouw van een woning. De SGP-fractie bij monde van fractievoorzitter Leo van der Velden heeft het college vragen gesteld over de werkzaamheden die gebeurd zijn achter de molenaarswoning. Na het uitgraven en een beginsel van de fundering te leggen, ligt het nu geruime tijd stil.

Bouwmaterialen, die daar maanden geleden zijn neergelegd, zijn omgewaaid met de storm vorige maand. Omheind met een raster vormt het geen aantrekkelijke aanblik. Volgens Van der Velden liggen de werkzaamheden voor de kelder, zo het zich laat aanzien inmiddels zo goed als stil. ,,De geruchtenstroom is inmiddels wel op gang gekomen," zegt de fractievoorzitter. ,,Reden voor ons om het college te vragen naar de feiten: Levert het gegraven gat geen gevaar op voor de stabiliteit van de omliggende gebouwen en zijn verzakkingen uitgesloten? Uiteraard niet in het minst voor Molen de Koe?'' Ook wil SGP weten of het klopt dat de werkzaamheden zijn stilgelegd.

Veiligheid

De plannen voor de bouw van een woning op deze locatie liggen er al jaren. Er is veel discussie geweest over hoe deze woning eruit mocht zien. Uiteindelijk is er een bouwvergunning afgegeven door de gemeente Ermelo. De eigenaar van dit bouwkavel heeft de bouwvergunning vervolgens laten verlopen. Vervolgens is er een nieuwe aanvraag gedaan en is er eind 2014 een start gemaakt. Hoe nu verder? De SGP vraagt het college of zij het eens is met SGP dat de huidige afgraving onvoldoende is afgezet en zodoende gevaar oplevert voor voorbijgangers. De partij vraagt het college de gemeenteraad volledig te informeren over de situatie aan de Molenweg, maar ook om per omgaande de nodige maatregelen te nemen om de veiligheid te borgen.

Bron: Ermelovannu.nl