18 april 2024

Vertrek fractievoorzitter

René Heij nieuw raadslid

Pieter Stam nieuwe fractievoorzitter

Bert van der Garde opnieuw fractievertegenwoordiger

 

Door het vertrek van SGP-fractievoorzitter Leo van der Velden ontstaat een vacature die opgevuld zal worden door René Heij. Heij is sinds 2018 actief als fractievertegenwoordiger en in het dagelijks leven uitgever bij een uitgeverij van christelijke boeken. Hij groeide op in een Ermelose ondernemersfamilie. Als fractievertegenwoordiger heeft hij zich de afgelopen zes jaar met name beziggehouden met financiën en gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Met zijn negenentwintig jaar wordt hij het jongste lid van de Ermelose gemeenteraad.

 

Pieter Stam is raadslid in Ermelo vanaf 2018 en was daarvoor enkele jaren raadslid in de gemeente Soest. Stam werkt als bouwkundig tekenaar bij een architectenbureau en is in de raad woordvoerder van met name Ruimtelijke ordening en wonen.

 

Bert van der Garde komt terug als fractievertegenwoordiger. Hij was dit ook in de periode 2014-2022. Van der Garde zal zich vooral weer focussen op het sociaal domein. Van beroep is hij manager verkoopadministratie.

 

Huidige fractievertegenwoordiger Gert-Jan Koetsier is sinds 2022 actief en neemt economische zaken voor zijn rekening. Koetsier is zelfstandig ondernemer.

 

Recent zijn twee nieuwe jonge steunfractieleden toegetreden. Zij zullen op de achtergrond meedraaien. Ook Leo van der Velden zal op de achtergrond de fractie adviseren.