27 juni 2019

Vanuit de raad: Geheelonthouders bij vernieuwde De Enk?

 

““Waarom Staatkundig Gereformeerd?” en “Zo wij ons al niet met de politiek willen bemoeien, de politiek dat wel met ons doet.” Het was ds. Van Dijk tijdens de oprichtingsvergadering van onze SGP-kiesvereniging in februari 1949.
Deze maand precies 70 jaar geleden. Locatie was hotel ’Peter’. De huidige omgeving van De Enk...” Met deze inleiding begon de SGP haar bijdrage in februari over revitalisering van De Enk.


“Deze revitalisering is een mooi plan en het is een mooie kans voor Ermelo en voor het kernwinkelgebied. Vanuit onze SGP-fractie waardering voor de initiatiefnemer.”
De fracties hadden een gezamenlijke motie opgesteld om  kaders te geven waaraan het plan moet voldoen. Het gaat dan over voldoende sociale woningen, parkeren, voorkomen
van leegstand en duurzaamheid.

“Ten aanzien van het parkeren wil de SGP géén rechtsongelijkheid of precedentwerking.” “Kortom: eerst binnen en pas daarna buiten het plangebied. In die volgorde!”

De SGP wenste “De Enk een, in meerdere opzichten, duurzame toekomst toe. Een toekomstbestendig winkelcentrum, waar het leuk is om te winkelen, te wonen en
ook te kunnen parkeren.” 


Ten slotte kwam raadslid Stam nog even terug op de geschiedenis: ”Dan nog even over de uitbreiding van de horeca. Vandaag las ik dat vóór hotel Peter, hotel Roelofsen daar domicilie hield. Dit was een hotel voor geheelonthouders. Of dit ook voor de nieuwe horeca gaat gelden weet ik niet, maar wie weet...”