28 februari 2015

Van der Velden kijkt met ambitie naar provincie

Ermelo goed vertegenwoordigd in droomscenario

ERMELO – Volgens SGP-fractievoorzitter Leo van der Velden benut Ermelo de Provinciale Staten meer dan onvoldoende. Zijn droomscenario is dan ook om met drie Ermeloërs in de Arnhem vertegenwoordigd te zijn. Van der Velden is kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart.

Het Ermelose raadslid bezoekt met enige regelmaat het provinciehuis. ,,Ik voel me er als een vis in het water,” zegt Van der Velden. Hij staat op plaats 24. Daarnaast staat hij op plaats 6 voor de Waterschapsverkiezingen die op dezelfde datum gehouden worden. ,,Maar mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Mijn zetel in de gemeenteraad blijft gewoon bezet,” lacht de SGP-er. Hij hoopt dat zijn partij groeit naar drie of vier zetels. ,,De kiezer is nu aan zet.”

Fractie voeden

Door intensief contacten te onderhouden met de fractie in Arnhem probeert Van der Velden mee te werken. ,,Er zijn veel zaken die Ermelo ook aangaan, maar we moeten de fractie wel voeden. We kunnen perfect samenwerken. Dat heeft al verschillende resultaten opgeleverd.” Van der Velden wil zo zijn invloed aanwenden. In het bijzonder als het gaat om onderwerpen die Ermelo raken. ,,Als gevolg van het SGP voorstel kunnen we ook het internet breedband uitrollen in het buitengebied.”
Een ander gevoelig thema was de Windvisie van de Provincie Gelderland. ,,Een motie van VVD en SGP, mede door de inbreng van Ermelo heeft ervoor gezorgd dat de gemeente hier zelf in mag beslissen.” De ingediende motie werd vorig jaar aangenomen. Van der Velden is van mening dat de provincie ruimte over moet laten om lokale beslissingen te nemen. ,,Men moet mijns inziens trapsgewijs regeren en delegeren naar het gebied zelf.” Het Ermelose raadslid heeft de Bijbel als kompas. Met ambitie kijkt hij naar de provincie. ,,Ik doe het voor Ermelo. Te vaak wordt er gezegd dat iets niet mag van de provincie, dat er in Arnhem wat over ons besloten is. Het is goed als we er goed vertegenwoordigd zijn.”

Verkiezingstour

De SGP maakt een verkiezingstour en doet op 4 maart Ermelo aan. Van der Velden zal samen met het Tweede Kamerlid Roelof Bisschop op werkbezoek gaan. ,,We gaan een bezoek brengen aan een kalverhouderij in Speuld. We willen kijken wat er nodig is om groei te realiseren en of dit realistisch is.” Ook wordt de Pallet en timmerfabriek van Evert ten Hove op het Tonselseveld bezocht. Op 4 maart zijn ook kandidaat statenleden Evert Mulder en Arjan Klein van de partij. ’s Avonds is er een bijeenkomst in het Kerkelijk Centrum aan de Jeugdkant.
De verkiezingsavond staat in het teken van de komende verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen. Tweede Kamerlid Bisschop zal ingaan op de vraag of de belangen van de provincie bij Den Haag in goede handen zijn. Mulder, die jaren raadslid was in Apeldoorn, zal de SGP-visie over duurzaamheid en economische belangen toelichten. Klein, nu raadslid in Elburg, gaat voor de slogan 'eerst brood, dan spelen', terwijl Van Vreeswijk helder zal maken dat de Veluwe in actie moet komen om droge voeten te houden. Voorzitter Jowan Heres kijkt uit naar deze boeiende avond. Het aantal SGP-stemmen zit, volgens hem, landelijk en ook in Ermelo duidelijk in de lift. ,,Daarom hebben we weer een veelzijdige avond georganiseerd met landelijke en provinciale sprekers.'' Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie/thee.