11 november 2017

Uit de Raad: Kadernota 2018 │ begraafplaatstarieven

Kadernota 2018 begraafplaatstarieven

In dit visiedocument worden de kaders vastgesteld voor het opstellen van de meerjarenbegroting en de begroting voor D.V. 2018. Het betrof het laatste bespreekpunt tijdens de vergadering van 6 juli waarbij verschillende amendementen en moties werden ingediend. Het amendement van PE, BE en SGP om de bezuiniging op het onderhoud in de openbare ruimte op te heffen haalde het niet.

De door de SGP bij de voortduur aangezwengelde discussie over de hoge tariefberekening voor begraven had in zoverre effect dat door de CU, CDA en SGP een motie werd ingediend waarbij het college werd opgeroepen om de renteopbrengsten weer onderdeel te laten uitmaken van de kostprijs- en tariefberekening (en daarmee de tarieven te verlagen) werd in meerderheid aangenomen.

Voorafgaand aan deze en verschillende andere moties (die al dan niet aangenomen werden) werden door de fractievoorzitters de algemene beschouwingen uitgesproken. Van der Velden sloot zijn bijdrage als volgt af. ‘’Het was de bedoeling te eindigen met een zelf gedicht gedicht, maar het kwam er niet van. Gelukkig vond ik nog een bundel uit 1773 en daarmee wil ik eindigen. Laat ieder ’s Heeren goedheid loven, enz.’’(Psalm 118:1).