15 oktober 2013

Starterslening Ermelo

De starterslening in Ermelo blijft de komende twee jaren (tot juni 2015) beschikbaar voor starters op de woningmarkt. Hiervoor heeft de gemeente 400.000 euro in het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) gestort.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van een woning en het bedrag dat een huishouden maximaal kan lenen bij de bank. Deze lening is een 2e  hypotheek, waarvan de rente en de aflossing in maximaal 30 jaren terugbetaald moet worden.

Waarom zet de gemeente startersleningen in?

In de huidige woningmarkt is het voor starters moeilijk om een woning te kopen. Met een starterslening kunnen veel mensen de eerste stap om een huis te kopen toch maken. De gemeente hoopt hiermee de Ermelose woningmarkt en de doorstroming in het woningbestand te stimuleren.

Voor wie is de starterslening

  • Om in aanmerking te komen voor een starterslening moet u een maatschappelijke en/of economische binding hebben met de gemeente Ermelo.
  • U bent maximaal 35 jaar oud op het moment van indienen van de aanvraag.
  • U mag geen eigenaar van een woning zijn of zijn geweest.

Wat zijn de condities van de starterslening

  • De aankoopsom van de woning plus de bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten e.d., bedraagt maximaal € 250.000,00 (ongeveer € 230.000,00 kosten koper).
  • Op grond van deze maximale koopprijs worden er geen inkomenseisen gesteld.
  • De maximaal toe te kennen starterslening bedraagt € 35.000,00 en is uitsluitend van toepassing voor woningen binnen de gemeente Ermelo.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een starterslening of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met de heer J. (Jan) van de Beek via telefoonnummer (0341) 56 71 99.