18 november 2014

SGP lanceert Meldpunt Overlast Ermelo

ERMELO - De fractie van SGP Ermelo heeft vanavond een nieuw initiatief onthuld. ,,Wij lanceren www.overlastmelding.nl ," vertelt fractievoorzitter Leo van der Velden. Met de site wil de SGP onderbelichte problematiek zichtbaar maken. ,,Het zijn onderwerpen waar inwoners zich druk om maken, maar vaak niet gehoord worden. Mensen voelen zich hierdoor miskend."

Het Meldpunt Overlast Ermelo ofwel overlastmelding.nl komt niet in de plaats van bijvoorbeeld politie of gemeente. ,,Nee, acute meldingen zoals verstoring van de openbare orde dient men allereerst te melden bij de politie," zegt de fractievoorzitter. ,,Waar het gaat om drugsoverlast, overlast van wild, lawaai etc zie je een soort gewenning ontstaan." Van der Velden zegt weinig van de problematiek te horen in commissies en raadsvergaderingen. ,,Maar als er niks gemeld wordt betekent dat niet dat het er niet is." De SGP heeft de AD Misdaadmeter erbij genomen. Ermelo staat hierbij op plaats 80. ,,Zijn we dan wel dat rustige Veluwse dorp dat we denken?"
Het is niet mogelijk om anoniem een melding te doen bij Meldpunt Overlast Ermelo. De fractie wil mensen graag laten weten wat er gebeurt met de melding. Wel laat men weten dat de gegevens strikt vertrouwelijk behandeld worden en zijn alleen beschikbaar voor de fractie. Naar aanleiding van de meldingen wil de SGP Ermelo speerpunten bepalen. Van der Velden wijst hierbij naar een voorbeeldgemeente Capelle aan de IJssel waarbij men vanuit het college een actieplan heeft opgesteld voor veiligheid en waar een team mensen wordt aangestuurd om naast de politie veiligheid te waarborgen. ,,Er is een hoop in beweging," vult raadslid Frans Snoek aan.

Rioolwater

Onlangs heeft het college een verzoek ontvangen om, in navolging op Nijkerk, rioolwater te controleren op drugs. ,,Dat verzoek is gedaan door verontruste moeders in Ermelo, maar het is van tafel geveegd," zegt Van der Velden. Struisvogelpolitiek of een naïeve beslissing? Daar willen de SGP-ers geen uitlating over doen. ,,Het probleem is er wel degelijk," zegt de fractievoorzitter. Door mensen via de site te laten melden, worden gegevens een feit. ,,Daar kunnen we dan mee aan de slag." Iedereen wil graag in een plezierige omgeving wonen, werken en ontspannen. Overlast hoort daar wat betreft de SGP niet bij. ,,We moeten het niet gewoon gaan vinden," besluit Van der Velden die de laagdrempelige en overzichtelijke site promoot. www.overlastmelding.nl