18 december 2014

SGP: Interpellatiedebat over stoppen plannen Weitje

ERMELO - De fracties van BurgerBelangen Ermelo, VVD en SGP vragen voor de eerstkomende raadsvergadering - 8 januari 2015 - een interpellatiedebat aan in verband met het stoppen van de plannen door ondernemer Bert van den Brink bij het Weitje op de locatie van de Witte Herberg.

De fracties nemen geen genoegen met de mededeling van wethouder Jan van den Bosch in de laatste raadscommissie van 9 december dat de plannen niet doorgaan omdat de initiatiefnemer de stekker er uit had gehaald. Mede ook omdat in de pers veel commentaren verschenen over mogelijke tegenwerking door de gemeente en de houding van de gemeente in het algemeen, tegenover lokale ondernemers.

Zwaar middel

,,Het is een zwaar middel'', aldus Bart van der Knaap (BBE), Hugo Weidema (VVD) en Leo van der Velden (SGP). ,,Maar we willen antwoorden. In maart van dit jaar werd de raad gevraagd met stoom en kokend water een Verklaring van geen bewaar af te geven, dat was een week voor de gemeenteraadsverkiezingen. En daarna zijn wij inhoudelijk niet meer geïnformeerd. We voelen ons als raad buiten spel gezet. We hebben ja gezegd tegen iets met een open eind. We zijn nu 9 maanden later en we weten eigenlijk niets. We lezen alleen verhalen in de pers en we horen wel eens wat, maar formeel weten we niets. We willen het college nu ter verantwoording roepen en we willen duidelijke antwoorden. Krijgen we die niet dan kan er een zwaarwegende motie uit voortvloeien. Maar daar steken we niet op in. Wat we het liefst willen is dat het mooie plan doorgaat.'' Het baart de fracties ook zorgen dat ook op het Tonselseveld  partijen zich hebben teruggetrokken uit plannen die er lagen. ,,Daarom willen we ook van het college weten, hoe zij staan tegenover initiatieven van lokale ondernemers. We krijgen wel eens de indruk dat er gedacht wordt 'we regelen het wel intern'. We hopen dat we de plannen kunnen vlot  trekken.''

Bron: ermeloesje.nl