9 oktober 2016

Politiek wil Koperwiek uit zoekzone Westflank

 

Politiek wil Koperwiek uit zoekzone Westflank

ERMELO - Bewoners van de Koperwiek willen dat deze straat uit de zoekzone voor de aanleg van het fietspad voor de Westflank wordt gehaald. Zij zijn bang dat hun veiligheid en woongenot wordt aangetast en daarnaast noemen zij het een beslissing op onjuiste gronden. De SGP, BurgerBelangen Ermelo, VVD Ermelo en CDA Ermelo (14 zetels) dienen donderdag een amendement in om deze wijziging in de zoekzone af te dwingen.

In het onderzoek wordt de verbinding Volenbeekweg - Arendlaan - Oude Nijkerkerweg genoemd als onderdeel van het hoofdnetwerk voor fietsverkeer in Ermelo. De wens is om het netwerk buiten de bebouwde kom zoveel mogelijk te voorzien van paden die geheel gescheiden en buiten de directe invloedssfeer van gemotoriseerd verkeer liggen. 

CONSISTENTE WEGINDELING

Er wordt gewerkt aan een consistente wegindeling, maar is dit dan een weg door de wijk? ,,Met een beetje politieke wil kan de staat uit de zoekzone en kunnen er in de aanbesteding criteria worden meegegeven waardoor het fietspad zowel voor aanwonenden als de gemeente op een acceptabele wijze door de groenstrook loopt. Op deze wijze laat u niet de complete keuze aan de aannemer over wat hij wel of niet wil doen, maar kiest u als bestuurder wat het beste is voor uw burgers,” stelde de heer Veldman namens de buurtbewoners. Wethouder Jan van Eijsden reageerde met de mededeling dat het hier gaat om het vaststellen van de zoekzonde en de discussie gaat eigenlijk over de plaats van het fietspad. ,,Strikt genomen is dat nu niet het punt.” Leo van der Velden (SGP): ,,Het agendapunt heet ‘vaststellen bestemmingsplan Westflank’, een kerntaak van de gemeenteraad. Er wordt gesuggereerd dat het er niet toe doet! Het college tracht ons steeds te doen geloven dat als je de zoekzone erop laat liggen er niet een fietspad komt. Waarom moeten we dit opschuiven tot alles door de aannemer bepaald is om dan in protest te gaan. Dan is het ook kaderstellend. Als we als raad iets niet willen, bijvoorbeeld een fietspad aan de Koperwiek, dan moet het ook van tafel.”

AMENDEMENT

Van der Velden kondigde dan ook in september al aan dat de SGP met een amendement zal komen. Hij wil hiermee een wijziging in de begrenzing van het plangebied ter hoogte van de Koperwiek. Dit doet de SGP samen met BurgerBelangen Ermelo tijdens de Raadsvergadering van donderdag 13 oktober. Het gaat hierbij om drie punten: de keuze voor een vrij liggend fietspad langs het gehele Westflank tracé mogelijk blijkt, deze eenduidigheid de veiligheid ten goede komt en de mogelijkheid van het opnemen van de huidige straat / bestrating van de Koperwiek als onderdeel van het tracé om gegronde redenen onwenselijk is. ,,Wij zijn van mening dat onwenselijke uitvoeringsmogelijkheden vooraf moeten worden uitgesloten,” aldus Van der Velden. Dit onderwerp komt donderdag 13 oktober in de Raad.

Bron: Ermelovannu.nl