15 september 2018

Persbericht 'begroting'

Persbericht

SGP wil kerntakendiscussie bij vaststelling begroting

Nu de feiten en ambities van het college van Burgemeester en Wethouders de afgelopen dagen bekend zijn geworden is de gemeenteraad aan zet. Immers de raad bepaalt

Duidelijk is dat jarenlang aan nieuwe plannen van de raad niet meteen een prijskaartje is gehangen en van lieverlee de bodem van de spaarpot in zicht komt.

Anno 2018 ziet de gemeente Ermelo zich gesteld voor diverse investeringen op uiteenlopende ter-reinen als: scholen, zwembad, sporthal, de Dialoog en gemeentehuis. Gebouwen van soms meer dan veertig jaar oud, die vervangen dan wel opgeknapt dienen te worden. Andere voorbeelden van investeringen zijn: verkeer en vervoer, fietsvoorzieningen, riolering, starters-/blijvers- en duur-zaamheidsleningen. Aan de andere kant blijken er tegenvallers als wegvallen van de precariobelas-ting en hoge kosten in dienstverlening door landelijke wetgeving.

De financiële situatie is dus veranderd. Is een verhoging van de OZB alleen dé oplossing?

De SGP-fractie ziet een oplossingsrichting in een discussie over wat de kerntaken van de gemeente zijn. Wat is dus echt noodzakelijk en wettelijk een taak van de gemeente en wat is dat niet.

De komende tijd zal de fractie zich hier volop beraden. Op 1 november neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

 

Pieter Stam

SGP Ermelo