9 juli 2014

Persbericht

PERSBERICHT

Ermelo 9 juli 2014,

Zojuist hebben de Provinciale Staten van Gelderland unaniem ingestemd met onderstaande motie. Tijdens de campagnetour voor de gemeenteraadsverkiezingen kwam duidelijk naar voren dat ons buitengebied behoefte heeft aan meer internetcapaciteit. Zo kampen de scholen in ons buitengebied met het probleem dat het lesprogramma op de computer niet uitvoerbaar blijkt. Een achterstand op dit gebied bij het verlaten van de basisschool moet zeker voorkomen worden temeer om vroegtijdige schoolverlating in de toekomst te voorkomen. Ook de agrarische sector en de (loon) bedrijven zien een betere en vooral snellere verbinding als een noodzaak om efficiënt te kunnen blijven ondernemen in het buitengebied.

De plaatselijke SGP fractie heeft uitstekende contacten met de Statenfractie en heeft hen gevraagd breder naar dit probleem te kijken. Het Ermelose probleem stond zeker niet op zichzelf. Ondanks het feit dat gisteravond laat de gedeputeerde de motie nog ontraadde, werd vanochtend bij de stemming duidelijk dat alle fracties achter de intenties van de SGP motie staan.

We realiseren ons dat het een eerste stap is en hiermee het uiteindelijke doel nog niet is bereikt, maar het thema staat nu wel op de agenda van het Arnhemse college en is het aan ons allen om hen daarop te blijven aanspreken en te bevragen. Richting de verkiezingen van DV 2015 lijkt ons dit een aangelegen thema, waarover bijna iedereen wel een mening heeft. Dit kan helpen de rol en functie van onze provincie beter duidelijk te maken bij de kiezer en ook het nut van een provincie te onderstrepen. Ook de provincie is er voor ú en niet andersom!

SGP Ermelo

Leo van der Velden, fractievoorzitter