10 juli 2015

Motie geluidswerend asfalt Horsterweg verworpen

Foto Jeanne Dijkstra

Alleen Alleen SGP en BBE stemmen voor

 

ERMELO - De motie van SGP, gesteund door BBE, om de Horsterweg te voorzien van geluidswerend asfalt, werd in de raadsvergadering van donderdagavond niet gesteund door de overige partijen. SGP en BBE stelden met de motie voor de kosten voor het geluidswerend asfalt te dekken binnen de post groot onderhoud dan wel binnen het budget van het uitvoeringsprogramma GVVP.

SGP en BBE zijn van mening dat  de Horsterweg een hoge geluidsbelasting op de woningen geeft omdat het een woonstraat is met woningen die relatief dicht op de weg staan en veel vooroorlogse bebouwing kent. Ook zijn de partijen van mening dat Ermelo een verantwoordelijkheide heef tom de leefbaarheid ook aan de Horsterweg te borgen en te bevorderen. Bovendien hebben nagenoeg alle fracties in de commissievergadering van 30 juni de wenselijkheid van stil asfalt onderstreept. De motie kreeg echter geen steun van de overige fracties, waardoor deze werd verworpen.

Noodverband

Dick te Brake (CDA) stelde wel voorstander te zijn van geluidswerend asfalt, maar niet nu. Hij noemde het een noodverband dat veel kostte waarbij de kans bestond dat het na 5 jaar weer weg moet. ,,Als de renovatie van de Horsterweg ter hand wordt genomen, zoals aangegeven door de wethouder in de commissievergadering, dan moeten we het goed doen, zodat we er ook weer jaren van af zijn. De Horsterweg nu op die manier aan te pakken, zien wij als kapitaalvernietiging wat weer ten koste gaat van andere wegen in Ermelo.'' Zijn conclusie was dat het CDA Ermelo de motie om die redenen niet steunde.

Bron: Ermelonext.nl