19 november 2013

Leo vd Velden: En dat vind ik...

Een jaarbegroting van 61 miljoen, een centrumplan van 10 miljoen, uitvoering vervoersplan inclusief Westflank 7 miljoen.

Tot enkele jaren geleden was het spraakmakend om je in enkele miljoenen uit te drukken en lag de injectie voor de Verbinding niet voor niets nog menigeen zwaar op de maag. Tijden veranderen, want wil je indruk maken, dan is 5 miljoen haast wel de ondergrens, zo lijkt het!

Zou het daarom zijn dat u en ik zo weinig horen over het miljoenentekort op de meerjarenbegroting? Vanaf 2015 per jaar 2.5 tot 3 miljoen tekort.  Dat gaat richting de 5% van de begroting, waarvan het grootste deel verplichtingen zijn waar we niet of nauwelijks op kunnen of mogen bezuinigen! Dat investeren en begroten niet geheel gelijk zijn aan elkaar is ook mij bekend, maar de fabel dat het niets met elkaar te maken heeft raakt kant nog wal.

Natuurlijk is het lastig om in verkiezingstijd de financiële doorrekening eerlijk onder ogen te zien, maar nu wegkijken is gelijk aan struisvogelpolitiek bedrijven. Wegkijken is iets anders dan het even laten rusten, zo breekt eind november voor miljarden mensen Advent aan en is het goed om stil te staan bij Zijn komst, die miljoenen eens zaligen zal. Over spraakmakend gesproken!

En dat vind ik!

Leo van der Velden
l.vandervelden@ermelo.nl

Raadslid SGP