16 maart 2018

"Kunnen niet" is verleden tijd!

 

Ermelo - Een delegatie van SGP Ermelo ging vandaag op stap met de nationale energiecommissaris van Smart Climate Opportunities, Ruud Koornstra, om bedrijven in Ermelo te overtuigen dat er nu echt een slag moet worden geslagen op het gebied van de energietransitie. De gedreven energiecommissaris liet luid en duidelijk weten dat de tijd dat onwillige bedrijven riepen dat ‘het niet anders kan’ voorgoed voorbij is. ‘Kunnen niet is verleden tijd’. 

 

Koornstra hield het gezelschap toehoorders, waaronder behalve leden van Bedrijvenkring Ermelo, ook Tweede Kamerlid voor SGP Roelof Bisschop voor dat de energierekening in minder dan 10 jaar naar 0 kon. "Pensioenfondsen en banken gaan ons met de financiering van die energietransitie helpen.’’  Hij stelde dat een gemiddelde sociale huurwoning energieneutraal gemaakt kan worden voor minder dan 20.000 euro en hij daagde de woningcorporatie uit met de energiecommissie in zee te gaan zodat dit kon bewijzen.  "Ik lieg niet’’, aldus Koornstra.

Dat kon ook niet als lid van SGP, aldus de overige leden uit het SGP-gezelschap. Koornstra benadrukte lachend ook lid te zijn van alle andere politieke partijen.

Manager mevrouw Uittien en de heer Zandvoort van Uwoon waren onder de indruk van het betoog van Koornstra en gaven aan graag een woning beschikbaar te stellen om als proef te dienen.