5 maart 2014

Interview Leo van der Velden

Wie is Leo van der Velden?

Ik ben geboren op 15 Februari 1973 in de Stationsstraat te Ermelo als zoon van winkelier "de Ster". Ik ben getrouwd met Diane en vader van vijf kinderen in de leeftijd van 9 tot 20 jaar. Daarnaast ben ik eigenaar van Van der Velden keukens / Leo van der Velden Keukenimport BV. De tien politieke jaren in Ermelo die al achter mij liggen bestaan uit: twee jaar lid van de steunfractie, vier jaar commissielid en vier jaar raadslid.

 

Wat is je drijfveer om voor de christelijke politiek actief te zijn in deze gemeente?

Ik zie het als een voorrecht om mijzelf namens zoveel mensen te mogen inzetten voor Ermelo. Uiteindelijk doe je dit werk niet om alles te laten zoals het is, met andere woorden je wil graag je visie op de samenleving verwezenlijken en in daden omzetten. Gods Woord is daarbij het Kompas, hoe goed we ook ons best doen, we weten ons afhankelijk van Zijn zegen.

 

Kun je een aantal zaken noemen waarover in de raad besluiten zijn genomen die door de SGP zijn ingediend?

Jazeker, dat zijn:

  • Het mogelijk blijven van het begraven voor onbepaalde tijd en het begraven van immaturen;
  • ontheffing voor bezwaarde ondernemers in het kader van het Centrummanagement;
  • aan de basis gestaan van het invoeren van de starterslening;
  • het blijven aandringen op goedkope woningen < 150.000;
  • aandacht voor wonen aan zandwegen;
  • het herinrichten van de hoek Schaapsdijk- Zeeweg;
  • een meer eigentijds Welstandstoezicht.

      Uiteraard is dit veelal met andere partijen tot stand gebracht.

 

Met welke besluit ben je het meest gelukkig dat deze is uitgevoerd?

Het meest bijzondere was de stemming over begraven voor onbepaalde tijd. Eén stem kwam van een partij de tegen was, hierdoor is het voorstel van de christelijke partijen aangenomen, ik heb het een wonderlijk verlopen stemming genoemd.

 

Wat moet de komende vier jaar zeker op de politieke agenda komen?

Ook hiervoor een lijstje met onderwerpen:

  • Een werkbare oplossing voor de Horsterweg en Julianalaan. De lanen open en niet te vergeten de Prins Hendriklaan weer openstellen;
  • Ermelo kent achthonderd Wajong- jongeren, dit kan niet zo doorgaan;
  • minder overheid, meer ondernemerschap;
  • slim bezuinigen.

 

Wat ga je daarvoor doen om dat te bereiken?

Net als de afgelopen tien jaar, met de geschonken krachten, er honderd procent voor gaan. Erg belangrijk is dat de onderlinge sfeer goed is, hieraan zal ik proberen een bijdrage te leveren.

 

Eén van de speerpunten: “ruimte voor de agrarische sector”, hoe ga je dat vorm geven?

Bedrijven die willen groeien moeten we die mogelijkheden waar mogelijk geven. De praktijk nu is dat er veel agrarische bedrijven worden beëindigd. Ook hier moeten we zorgen voor een nieuwe toekomst. Per saldo moet het buitengebied niet verstenen.

 

Je bent nu lijsttrekker geworden van de SGP, wat gaan we daarvan merken in de komende periode?

Iedere lijsttrekker heeft zijn eigen gezicht letterlijk en figuurlijk. Frans Snoek heeft een lange reeks van jaren als raadslid en lijsttrekker het beeld van de SGP in de raad bepaald. Niet  meer weg te denken en onlosmakelijke verbonden met de SGP Ermelo. Je merkt wel dat de samenleving moet wennen aan een nieuw gezicht, het levert veel publiciteit en reacties op. De nagenoeg unanieme steun in de ledenvergadering was een opsteker en achteraf erg belangrijk als vertrekpunt. Een nieuwe generatie heeft altijd weer andere inzichten en is zo opgegroeid. Dat was zo toen Snoek het stokje van Van Panhuis overnam en dat is ook nu zo. We hameren op hetzelfde aambeeld, de hamer kan iets verschillen, de wijze van slaan zal ook anders zijn, maar we staan op hetzelfde fundament.