16 oktober 2017

Harddrugsdealer in uitgaanscentrum aangehouden

'Drugsoverlast tolereren we niet'

ERMELO - Vannacht werd rond 01.00 uur door de politie in het centrum van Ermelo een harddrugsdealer gearresteerd nadat de wijkagent een deal had waargenomen. De man, afkomstig uit Ermelo wordt hiervoor strafrechterlijk vervolgd.

 Volgens wijkagent Jelle van Heerikhuize krijgt hij een dwangsom van zo’n € 5.000,-  een horecaontzegging en voorwaardelijk gebiedsverbod. ,,Deze harddrugsdealer wordt integraal aangepakt. Drugsoverlast tolereren we niet. Bij herhaling is deze persoon niet meer welkom in het centrum." Drugsgebruik brengt voor de gebruiker, maar ook voor zijn of haar omgeving risico's met zich mee. Volgens de politie is de laatste jaren de drugsproblematiek ook sterk veranderd. Zo zijn er meer gevaarlijke middelen op de markt en wordt duidelijk dat drugsgebruik met name onder jongeren tot ernstige problemen leidt. 

Aantal aanhoudingen loopt op

De bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de volle aandacht van de politie. Drugsoverlast op straat is echter lastiger aan te pakken dan drugsoverlast vanuit drugspanden. Op straat pakken politie en gemeenten dealers en gebruikers aan. Inmiddels loopt de teller van het aantal aangehouden harddrugsdealers in Ermelo volgens Van Heerikhuize aardig op. ,,De politie heeft meer zicht op de dealers en dat resulteert in meer aanhoudingen." De wijkagent heeft het dan over lokale dealers. Volgens hem is de samenwerking met gemeente goed wat resulteert een in gezamenlijke aanpak met succes.

Bron: Ermelovannu.nl