14 januari 2014

Ermelose politici 'paaien' jongeren

De voorzet werd gegeven door de jongeren zelf, gisteravond tijdens een dik uur speeddaten, een initiatief van de Ermelose Jongerenraad (EJR). Alle lijsttrekkers waren present voor de 'mini-gesprekjes' in zaal 9 van de Dialoog waar de EJR haar raadsvergaderingen houdt: Jan van den Bosch (CDA), René Arts (Progressief Ermelo), Esther Verhagen (VVD), Ruud van Eijle en en nummer 4 op de lijst Ronald van Veen (ChristenUnie Ermelo), Leo van der Velden (SGP), Jan Hop (Groep Hop) en BurgerBelangen Ermelo werd vertegenwoordigd door Han Wilhelm, nummer 5 op de lijst. 

 

De politieke coryfeeën kopten de voorzet er maar al te graag in.

Zo wil Jan van den Bosch de leegstaande winkelpanden in het tussengebied van de Stationsstraat geschikt maken voor jongerenhuisvesting.

Han Wilhelm lijkt het zinvol daar juist de leegstaande kantoorpanden voor te gebruiken.

Leo van der Velden is echter van mening dat jong én oud naar zijn zin moet kunnen wonen in Ermelo. Onder meer door de doorstroming beter aan te pakken.

Jan Hop trok het onderwerp breder. Hij wil het wonen in recreatiewoningen voor jongeren legaliseren. Daarmee spaart de gemeente een hoop geld uit aan rechtszaken en controleurs. Geld dat bijvoorbeeld kan worden besteed aan een buitenbad voor zwembad Calluna. 

Esther Verhagen spoorde de jongeren aan hun hart, passie en dromen te volgen, in navolging van haar eigen idolen Nelson Mandela, Steve Jobs en Barack Obama. Waarover ze graag met hen in gesprek ging om te kijken in hoeverre de VVD ze mee kan helpen de dromen te realiseren. Ronald van Veen en Ruud van Eijle genoten tot de laatste minuut van het contact met de jongeren. "Op deze manier krijg je echt een beeld van wat ze willen."Een mening waar René Arts gretig mee instemde. Wat hem daarnaast positief verbaasde was de interesse van meerdere jongeren in de mantelzorg. Waaruit blijkt dat ze zich min of meer bewust zijn van de veranderingen die op stapel staan met de participatiemaatschappij.