19 mei 2017

‘Ermelo zit te vaak in Opsporing Verzocht’

Vorig jaar werd er in Ermelo 155 keer aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. In buurgemeente Putten gebeurde dat ‘slechts’ 45 keer.

,,Een deel van de bedreigingen en mishandelingen wordt inderdaad veroorzaakt door probleemjongeren van zorginstellingen zoals Groot Emaus”, vertelt SGP-fractievoorzitter Leo van der Velden. Hij is geboren en getogen in Ermelo en maakt zich zorgen over criminaliteit in zijn gemeente. ,,Al een paar jaar probeer ik onze oververtegenwoordiging in de criminaliteitscijfers op de politieke agenda te krijgen, maar dat gaat heel moeizaam. Andere partijen kijken liever weg en doen alsof hun neus bloedt.”

Overvallen, straatroven, brute inbraken - het gebeurt volgens Van der Velden geregeld. ,,Ermelo komt veel te vaak voor in Opsporing Verzocht. Wat mij betreft is de ontkenningsfase nu voorbij. We moeten eindelijk eens inzien dat we een criminaliteitsprobleem hebben en maatregelen nemen.”

De oplossing zit volgens de SGPpoliticus in twee zaken: camerabewaking en meer politie op straat. ,,Ik heb groot respect voor onze politie, maar ze zijn met te weinig. Ook moeten we cameratoezicht invoeren.”

Lees verder in de Stentor van 19 mei:

http://www.destentor.nl/ermelo/waarom-ermelo-hoog-scoort-op-de-misdaadmeter~ae46edcb/

http://www.destentor.nl/veluwe/ermelo-onveiligste-gemeente-op-de-veluwe~a1ecf62c/

Bron: De Stentor