24 april 2015

En dat vind ik - Column Leo van der Velden

Al vele jaren wordt er "jacht gemaakt" op bewoning van vakantiewoningen. Strikt genomen is het een strafbaar feit, maar wanneer je er wat langer over nadenkt komt dat toch wat vreemd over. 

Huisje, boompje, beestje is iets van alle eeuwen en gaat ook anno 2015 (gelukkig) Ermelo niet voorbij. Toch lijken we dit principe te bestrijden en zelfs als strafbaar feit aan te merken.  Dus mag je bijvoorbeeld constateren dat het in bezit hebben van een (kleine) hoeveelheid drugs  en/of het op kleine schaal verbouwen hiervan minder strafbaar wordt geacht, dan jezelf onderdak verschaffen in iets wat toch zeker op een huis dreigt te lijken. Nog extremer wordt het wanneer we ons bedenken dat een zwerver die geen dak boven zijn hoofd heeft en op straat slaapt (terecht) geen dwangsom aan zijn broek krijgt, terwijl het "wonen" op straat strikt genomen toch ook echt in strijd is met het bestemmingsplan. Aan de Polenhuisvesting ga ik maar even voorbij.

Waarom doen we al zo lang aan "mensenjacht"? Mensen willen graag in Ermelo (blijven) wonen en dat mag geen strafbaar feit zijn! Wat mij betreft  moet hiervoor een oplossing komen en is dit jachtseizoen vanaf nu gesloten. Dan  kunnen we onze pijlen gaan richten op het overtallige wild!

En dat vind ik!

Leo van der Velden
Raadslid SGP
l.vandervelden@ermelo.nl