4 maart 2014

Elbert Dijkgraaf redt Proson Ermelo

SGP Ermelo hield de wintermaaltijd gisteravond in de ontspanningszaal van Staverden, om van gedachten te wisselen met inwoners van de kleine kernen. 

 
Speciale gast was Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid voor de SGP. Dijkgraaf toonde zich zeer content over het afwenden van de onzekere situatie waarin Proson Ermelo zich al een paar jaar bevindt. "Als SGP hebben we afgelopen week bij de onderhandelingen van deParticipatiewet geregeld dat Proson wordt gered. Al hebben we de situatie steeds aan de orde gesteld, toezeggingen kregen we echter nooit van Jetta Klijnsma, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid."
 
De motie om dit te bewerkstelligen had Dijkgraaf al in zijn 'broekzak'. "Het bleek niet nodig te zijn deze in te dienen. Klijnsma heeft beloofd met de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) te gaan praten om de landelijke coördinatie en inkoop voor visueel gehandicapten daar onder te brengen. In juni heeft Klijnsma toegezegd, komt zij met een brief waarin de uitwerking geregeld moet zijn. Als SGP blijven we er echter bovenop zitten dat het ook daadwerkelijk gebeurt."
 
Eind 2011 bracht Dijkgraaf samen met de fractie van de SGP Ermelo een werkbezoek aan Proson. Inzet was de nieuwe wet Werken naar vermogen voor mensen met een arbeidsbeperking. Proson maakte zich als Sociale Werkvoorziening voor slechtzienden en blinden grote zorgen over de gevolgen.
 
Proson in Ermelo biedt als sociale werkplaats bijna 200 mensen de kans om te werken met een beperking. Als Bartiméus onderneming is Proson bovendien specialist in werkplekken voor mensen met een visuele beperking. Proson ondersteunt en adviseert niet alleen bij het inrichten van werkplekken bij reguliere werkgevers, maar biedt ook een beschutte werkomgeving in onze sociale werkplaats.
Zie ook: www.proson.nl
 
Bron: www.ermelo.nieuws.nl
Foto: Grietje-Akke de Haas