11 januari 2019

Een Zonneveld in Ermelo, wie had dat gedacht!

Een Zonneveld in Ermelo, wie had dat gedacht?

Aan ons als raad is de afweging of we landschap ‘opofferen’ voor een 3,3 ha groot terrein vol zonnepanelen en een verklaring van geen bedenkingen afgeven.

Als we de door onszelf opgelegde duurzaamheidsambities serieus willen nemen zullen we ook consequenties moeten aanvaarden. Dit zonneveld is zo’n consequentie. 

Door onze Schepper zijn wij mensen als rentmeester over de schepping gesteld. Wij dienen dus zorg te dragen voor het milieu.

Duurzame energieopwek is goed. Energiebesparing is nog beter.

Dank voor de aangepaste ruimtelijke onderbouwing n.a.v. onze vragen over archeologie m.b.t. de aan te leggen poel, die dus minder diep wordt. Dan is dat ook duidelijk.

We hebben als SGP nog een vraag te beantwoorden die ons tijdens de commissie gesteld is.

Namelijk of het uitgeven van aandelen voor bijv. omwonenden door de ondernemer voor ons een must of een gunst is. We hebben dit in de fractie besproken en ook met de ondernemer zelf tijdens ons bezoek aan hem ter plaatse. Voor de SGP is dit geen must. Dat gaat wel ver. Dit Zonneveld is een Proefproject. Laten we het mogelijk uitgeven van aandelen (waar de ondernemer voor open staat) dan ook als een proef zien. Een proef in de proef zogezegd.

Voorzitter we wensen de initiatiefnemer met dit project een zonnige toekomst toe.''