26 september 2014

Column SGP F.N. Snoek: 'En dat vind ik...'

Veiligheid is kerntaak van de (gemeentelijk) overheid en een groot goed, dat niet genoeg gekoesterd kan worden. En dit gevoel kan op meerdere manieren aangetast worden. Bijvoorbeeld het hoge aantal fietsdiefstallen, woninginbraken, zelfs brute overvallen. Maar ook zwerfvuil, donkere plekken met te weinig straatverlichting en een groep hangjongeren kunnen een onveilig gevoel geven. De meest grove zaken komen wel in de krant, maar juist de kleine, vaak onuitgesproken voorvallen, geven een onzeker en onveilig gevoel. Soms wordt er een melding gedaan bij de politie of gemeente, maar hoe is de afhandeling geweest? En heeft het bijgedragen aan een veiliger samenleving? Waar zitten de grootste problemen?

 

Over de omvang van het (on)veiligheidsgevoel zou de gemeenteraad meer moeten weten, want dan kan ze daar ook op sturen en zo nodig beleid op maken. De SGP wil daarom een website Meldpunt Overlast, waar iedereen zijn verhaal kwijt kan, niet aan de politie of gemeente, maar aan uw taakstellende en controlerende volksvertegenwoordiging.

Het gaat er dus niet over dat er gelijk een paar sterke kerels worden opgeroepen om een zaakje even op te lossen, maar juist om te voorkomen dat het recht in eigen hand wordt genomen (want de maatschappij verhardt), is er meer aandacht voor dit punt nodig.

 

En dat vind ik!

 

Frans Snoek

 

Raadslid SGP Ermelo

 

f.snoek@ermelo.nl