14 november 2014

Column 'En dat vind ik...' - SGP'er Jan Lobbezoo

De balans opmaken

De dagen worden weer korter, de nachten weer langer! Dit betekent dat het einde van het jaar weer in zicht komt en een nieuw kalenderjaar nadert. Niet verkeerd om de balans (begroting) eens op te maken. Ook in onze gemeente.

Welke inkomsten worden er verwacht? Welke uitgaven moeten er gedaan worden? Wellicht gecategoriseerd in soort en prioriteit. Wat is het hier van belang dat de uitgaven de inkomsten niet overstijgen, want ‘op is op’ en meer uitgeven dan wat in de portemonnee zit, lukt echt niet! Van belang is dat we voor onze secundaire levensbehoefte zelf ‘de broek kunnen ophouden’, wat misschien betekent dat er een stapje terug gedaan moet worden als de portemonnee leeg is. Op deze manier blijft er meer budget over voor de primaire levensbehoefte, wellicht voor uzelf, maar ook voor uw naaste. Het is u vast niet ontgaan dat er bij de overheid flink bezuinigd wordt, wat ook onze gemeente niet voorbij gaat.

Hebt u voor uzelf de balans al opgemaakt? Kunt u uw ‘eigen broek ophouden’? Of betekent het dat u een stapje achteruit moet doen? Dit kan een stap vooruit betekenen voor uw naaste!

En dat vind ik!

Jan Lobbezoo

Fractievertegenwoordiger SGP Ermelo

j.lobbezoo@ermelo.nl