21 oktober 2021

Bouwen áán Ermelo

Bouwen áán Ermelo.


Ermelo loopt tegen haar grenzen aan. We kunnen niet elk stukje groen in de bebouwde kom volbouwen.
Met dank aan het Maatschappelijk Raadsprogramma Wonen (waar steeds meer inwoners aan meedoen) weten we dat 8% gaat voor verdichten van de kern in Ermelo en 92% voor bouwen in het buitengebied en omliggende kernen. Aán Ermelo dus.

We zien dat jongeren noodgedwongen moeten uitwijken naar andere plaatsen voor een woning. Verhuizen staat vrij, maar het is ongewenst dat dit moet omdat er geen woning in Ermelo beschikbaar is.
Daarom zijn we blij dat we op zoek gaan naar locaties voor grootschalige woningbouw in Ermelo. Gelukkig werd ons voorstel unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Ook verouderde recreatieparken lenen zich mogelijk voor herbestemming naar wonen.

De aarde bebouwen én bewaren is ook een Bijbelse opdracht. Niet alleen bouwen of alleen bewaren. U begrijpt dat dit dilemma’s zal gaan opleveren, waarbij een goede afweging belangrijk is.
Laten we ook bekijken of de huidige termijn van tien jaar waarin een sociale huurwoning beschikbaar moet blijven voor de doelgroep, langer kan worden.

Ruimtelijke ordening gaat niet alleen over wonen maar ook over werken. In Ermelo dient eveneens ruimte beschikbaar te zijn voor bedrijven.
Daarom: Bouwen áán Ermelo.

Zo zie ik dat!
Pieter Stam
Raadslid SGP Ermelo