12 mei 2015

Beantwoording vragen SGP 'Bouwput naast molen'

Hierbij treft u de beantwoording van de vragen aan die de SGP-fractie heeft gesteld over de 'Bouwput naast de molen'' .

Geachte heer Van der Velden,

Op 23 april 2015 ontvingen wij uw brief over de bouwwerkzaamheden achter de molenaarswoning. U heeft een aantal vragen over, met name, de veiligheid van de bouwplaats. Middels deze brief geven wij puntsgewijs antwoord op uw vragen.


1. Levert het gegraven gat geen gevaar op voor de stabiliteit van de omliggende gebouwen en zijn verzakkingen uitgesloten? Uiteraard niet in het minst voor Molen de Koe?
Het gegraven gat levert geen gevaar op voor de stabiliteit van de omliggende gebouwen. Er is wel geadviseerd om de molen niet te gebruiken voor maalactiviteiten, voordat de ruimte naast de kelderwanden is aangevuld met grond. Dit om ook maar de minste risico’s geheel uit te sluiten.

2. Klopt het dat de werkzaamheden zijn stilgelegd?
De werkzaamheden zijn niet door ons stilgelegd.

3. Bent u met de SGP van mening dat de huidige afgraving onvoldoende is afgezet en zodoende gevaar oplevert voor voorbijgangers?
De bouwplaats is voldoende en veilig afgezet en levert geen gevaar op voor voorbijgangers. Vanwege de bijzondere locatie wordt het wel meer dan gebruikelijk gecontroleerd door onze toezichthouders.


Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.