HomeNieuwsGemeenteraadsleden Ermelo tevreden met nieuwe vorm contact burgers.

Gemeenteraadsleden Ermelo tevreden met nieuwe vorm contact burgers.

Publicatiedatum: 24 sep. 2018

 

Als gemeenteraad de straat op om de meningen van de burgers te peilen over een bepaald onderwerp, een historisch moment in de Ermelose politieke geschiedenis. Vandaag, zaterdag 22 september, was de eerste keer met als thema ‘Groen in uw eigen leefomgeving’. Op verschillende plekken in Ermelo vroegen gemeenteraadsleden aan inwoners om hierover mee te denken.

Gebroederlijk
Aan de Herderlaan bijvoorbeeld, waar Luuk van Beek, fractievertegenwoordiger van BurgerBelangen Ermelo en Pieter Stam, SGP Ermelo-raadslid, vanmiddag gebroederlijk op de stoep van supermarkt Boni Ermelo in gesprek gingen met jong en oud. “Dit is nu het mooie aan het initiatief. We staan hier niet voor de eigen partij, maar voor de gemeenteraad.”

Meer groen in het centrum
Beide mannen zeiden tevreden te zijn over het aantal gesprekken wat ze voerden. Een overzicht leerde dat de gesprekspartners van Van Beek en Stam een beter groenonderhoud wensen. Daarnaast ontbreekt volgens een aantal het nodige groen in het centrum van Ermelo, en dan met name in de Stationsstraat. Ook zouden meer kunstwerken in Ermelo gewenst zijn.

Te hoog decibel geluid
Gemeenteraadsleden op zo’n laagdrempelige manier op straat treffen lokte inwoners ook uit het over ander werpen te hebben. Zo gaf een inwoner aan de Dennenlaan aan steeds meer moeite te hebben met evenementen die op ’t Weitje worden georganiseerd, met een volgens hem te hoog decibel geluid. De onvrede in de buurt zou zo groot zijn volgens hem, dat mensen erom verhuizen.

 

Bron: Ermelo nieuws